SGD
contemporary garden design bishops stortford
Beforebefore
Afterafter
Duringduring

Portfolio » Contemporary » Glass and water

The house benefited from being near to a stream but the whole area around the strem needed a radical re-think. It was unattractive and also felt ... Read More

View Other Contemporary Gardens

Natural swimming pool Elegant entertaining The Manor Bespoke staircase Oriental touch Feature orange Naturalistic planting Vertically challenged

The Brief

The house benefited from being near to a stream but the whole area around the strem needed a radical re-think. It was unattractive and also felt unconnected to the stream. The stream was unmanageable due to weak stream banks.

The Solution

A deck was designed that would be at a lower level so that you could be nearer to the stream. The design allowed access from both the sun room and the lounge doors. Lead facing was both contemporary and tied in with the lead on the roof. Bio-diverse planting will greatly enhance the bank area, while coir rolls are designed to give strength to the banks and allow plants to root through them. A glass panel is underlit and at night the ripples of the stream appear to be dancing on the glass in a magical way.
×